El Pirata Lluc Sparrow

El meu fill de quatre anys m’ha demanat que facem un conte per a una de les feinetes que ha de presentar com a «Protagonista de la Setmana» a l’escola, així que ell em dóna l’argument i els protagonistes i jo intento donar-li forma. Vet aquí el resultat:

Era un dia de tormenta. Les ones, altes com a gegants, rompien contra la proa del vaixell pirata mentre aquest pujava i baixava per elles com si d’una muntanya russa es tractés; del cel, gris com la cendre d’una cigarreta, queia una forta pluja acompanyada de llamps i trons que grenava incessantment la coberta; el vent inflava les veles, fins al punt que ja alguna s’havia esqueixat, i tibava les cordes que les subjectaven fent grinyolar els pals de la nau i empenyent-la d’una ona a una altre amb fortes envestides.

Al timó, el capità Lluc Sparrow lluitava contra la tempesta i tractava de controlar la nau per tal de que no s’estavellés contra les roques que guaitaven per sobre la superfície de la mar i que, afilades com a ganivets, esperaven desitjoses poder atrapar-la amb les seves urpes.

es-colorear-dibujos-imagenes-foto-pirata-p8459 Lluc Sparrow

«Mariners, llenceu els canons i els barrils de ron per la borda; hem d’alleugerir pes abans de que sigui massa tard » – va ordenar el capità Lluc Sparrow a la seva tripulació. Però ja era massa tard; una forta onada va colpejar de costat al vaixell i el va fer anar a parar contra les roques que, satisfetes, trencaren el casc de la nau i obriren una via d’aigua.

El capità, conscient del perill, cridà amb més força que el vent – als bots, el vaixell s’enfonsa, que es salvi qui pugui -. La tripulació botà del vaixell, però la mar els estava esperant amb els braços oberts i, un a un, se’ls anà empassant i quan semblava que aquella aventura pirata tocava la seva fi, varen aparèixer un tauró i una balena.

«Pugeu al damunt nostre, que us traurem d’aquí» – , els digué la balena. Lluc Sparrow i el seu papà pirata, Ivan Sparrow, aconseguiren pujar-se un a la gropa del tauró i l’altre a la de la balena. Tauró i balena començaren a nedar amb força, travessant les ones, per tal de posar sans i estalvis als dos pirates, fins que aconseguiren arribar al port, on els primers rajos de sol començaven ja a obrir-se camí.

pirataIvan Sparrow

Els dos pirates, agraïts als nobles animals, els feren una forta aferrada i els varen prometre que, en tornar a construir un nou vaixell, anirien tots junts a passar noves i divertides aventures.

I conte contat, conte acabat!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.